Vrijwilligers gezocht!

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom word je als vriend met open armen ontvangen.

Home > Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers gezocht!

Museum Swaensteyn is op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Museum Swaensteyn is hét huis voor de geschiedenis, kunst en cultuur en het VVV-informatiepunt van Leidschendam-Voorburg. Het museum biedt een breed en attractief educatieprogramma, rondleidingen en meer activiteiten voor jong en oud en neemt deel aan vele culturele events zoals o.a. de Museumnacht,  Open Monumentendag en de Voorburgse Rondgang. Het werk in Museum Swaensteyn wordt voor een belangrijk deel uitgevoerd door vrijwilligers. Het museum is hard op zoek naar nieuwe gastvrouwen en gastheren voor de dinsdagen en zaterdagen.

Gastheren en gastvrouwen
Als gastheer of gastvrouw bent u het gezicht van het Museum Swaensteyn en het VVV-informatiepunt. U ontvangt museumbezoekers en andere gasten. Aan de balie verkoopt u entreekaarten, museum-artikelen en geeft u informatie over Leidschendam-Voorburg op het gebied van kunst, cultuur en overige tips voor een geslaagd dagje uit. Daarnaast helpt u mee tijdens ontvangsten, openingen en speciale evenementen. Bent u gastvrij en flexibel, heeft u belangstelling voor het museum en bent u beschikbaar op de dinsdag of zaterdag en extra inzetbaar tijdens speciale gelegenheden, neem dan contact op met het museum via secretariaat@swaensteyn.nl of via de telefoon 070 386 1673. Kijk voor meer informatie op www.swaensteyn.nl.

Over Museum Swaensteyn
Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor  het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen. Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:
Plaatsing afbeeldingen o.v.v. Team Vrijwilligers Museum Swaensteyn

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, hoofd museale zaken Museum Swaensteyn karlien.ritter@swaensteyn.nl (070-386 1673).

 

Persbericht, Voorburg, 12 januari 2020