Activiteiten

Home > Activiteiten

Activiteiten

Huygens' Swaensteyn organiseert het hele jaar verschillende activiteiten, zoals tijdelijke tentoonstellingen, lezingen, rondleidingen, workshops en familiemiddagen voor jong en oud.

 

Een Andere Wereld

28 januari - 4 juni 2023 

Deze beknopte overzichtstentoonstelling vormt de neerslag van een zoektocht naar 'Een andere Wereld' door de Voorburgse kunstenaar Rik van Iperen. Muziek en de Natuur zijn voor hem gedurende zijn gehele leven en oeuvre blijvende bronnen van inspiratie. Ze schenken ons troost, geven zicht op een andere Wereld en laten ons weten dat we niet alleen onderweg zijn. Onderdeel van de expositie is een film, waarin Van Iperen zelf aan het woord is over zijn leven en werk. Meer informatie vindt u op de tentoonstellingspagina.

 

Aan tafel met Huygens

najaar

Deze door gastconservator Alexandra van Dongen samengestelde tentoonstelling gaat over eetcultuur in de 17e eeuw. In Hofwijck beleeft de bezoeker hoe Constantijn en Christiaan Huygens aten en dronken op de buitenplaats; in Swaensteyn duiken we in de context en symboliek rond voedsel in de 17e eeuw. In deze smakelijke tentoonstelling zullen alle zintuigen worden geprikkeld!