Voorburg Sculptuur 2020 geannuleerd

Wat is er te zien?

Huygens' Swaensteyn is hét huis voor de geschiedenis, kunst en cultuur van Voorburg en Leidschendam.

Home > Voorburg Sculptuur 2020 geannuleerd

Voorburg Sculptuur 2020 geannuleerd

Voorburg Sculptuur 2020 geannuleerd

De Voorburgse musea Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn hebben hun gezamenlijke zomertentoonstelling Voorburg Sculptuur geannuleerd. De voorbereidingen voor de expositie waren grotendeels gereed, maar de coronacrisis en de daardoor noodzakelijke sluiting, voorlopig tot 28 april maar mogelijk langer, strooien roet in het eten.

Museum Swaensteyn

De beeldententoonstelling in Museum Swaensteyn kan geen doorgang vinden vanwege het verschuiven van het hele tentoonstellingsprogramma. Eind maart zou een grote tentoonstelling over de buitenplaats Vreugd en Rust zijn geopend, een samenwerkingsproject tussen het museum, de Historische Vereniging Voorburg en de stichting Mooi Voorburg. Door de sluiting van het museum is deze expositie nu (voorlopig) verschoven naar de zomer, waardoor er voor Voorburg Sculptuur geen plek meer is.

Huygens’ Hofwijck

Tijdens de derde editie van Voorburg Sculptuur zou in de tuin van Hofwijck een ruime selectie uit het oeuvre van de Italiaanse kunstenaar Novello Finotti worden getoond. De onzekerheid over het verloop van de situatie, én het gegeven dat Finotti en zijn werk zich bevinden in het nu afgesloten deel van Noord-Italië, hebben geleid tot de beslissing dit project te annuleren.

Peter van der Ploeg, directeur van beide musea: ‘Wij betreuren het dat we Voorburg Sculptuur dit jaar niet kunnen tonen. Na de twee succesvolle eerdere edities heeft het een vaste plek veroverd in onze programmering. Het gat dat nu valt in Hofwijck gaan we invullen met de reeds geplande film ‘Met Constantijn op Oorlogspad’, waarvoor we hopelijk in mei kunnen beginnen met de opnamen.’

bijschrift foto: De slag om Grolle, 1627 (reconstructie 2019, Groenlo)

Noot voor redacties: Neem voor meer informatie contact op met Karlien Ritter 06 187 198 09 of via e-mail: karlien.ritter@swaensteyn.nl of met Peter van der Ploeg 06 486 111 47 of via e-mail: peter.vanderploeg@hofwijck.nl

 

Persbericht, Voorburg, 1 april 2020