Wandel- en fietsroutes

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom word je als vriend met open armen ontvangen.

Home > Erfgoedpodium > Wandel- en fietsroutes

Wandel- en fietsroutes

Laat je verrassen met wandel- en fietsroutes ‘Schatten aan de Vliet’

‘Laat je Verrassen’ in Leidschendam-Voorburg. Op deze campagne sluit het Erfgoedpodium Leidschendam-Voorburg graag aan met wandel- en fietsroutes. Vanaf 3 juli is het nieuwe boekje met de routes ‘Schatten aan de Vliet’ verkrijgbaar bij de VVV in de Herenstraat Voorburg en bij de erfgoedpartners. Ook zijn de routes te vinden in de izi.TRAVEL-app. Frits Wester vertelt u hierin over de rijke historie.

Frits Wester is parlementair verslaggever van RTL Nieuws, maar ook een fervent liefhebber van zijn eigen stad Leidschendam-Voorburg. Hij vertelt in de app met trots over al het moois in ‘zijn’ gemeente. De wandel- en fietsroutes laten mensen van ver én dichtbij kennismaken met alle prachtige monumenten, parken en onder meer de Vliet. Ook passeren de routes de oude kernen, die barsten van de cultuur, leuke winkels en heerlijke eetgelegenheden. Daarnaast leest u over de rijke geschiedenis van onze stad die teruggaat tot in de Romeinse tijd.

Maak kennis met de historie
De Gemeente Leidschendam-Voorburg is rijk aan erfgoed. Zichtbaar erfgoed in de vorm van molens, zoals Houtzaagmolen De Salamander of Molen de Vlieger, monumenten, zoals het prachtige Huygens’ Hofwijck of het notarishuis in de Herenstraat waar nu Museum Swaensteyn en de VVV zijn gevestigd. Maar ook het sluiscomplex in Leidschendam of Park Arentsburgh waar resten van de Romeinse stad Forum Hadriani te vinden zijn. U loopt door de stadsparken en wandelt of fietst langs de Vliet. Intussen maakt u kennis met ‘onzichtbaar’ erfgoed, in de vorm van geschiedenis en verhalen.

Trek erop uit!
Het Erfgoedpodium is een club waarin zo’n twintig stichtingen, verenigingen en erfgoedlocaties samenwerken. Omdat de Erfgoeddag dit jaar niet kon plaatsvinden, inspireert het Erfgoedpodium inwoners en bezoekers om erop uit te trekken. Al wandelend of fietsend zullen de ‘Schatten aan de Vliet’ u zeker verrassen!
Foto: Wethouder Astrid van Eekelen en Frits Wester ontvangen het eerste exemplaar van de brochure 'Schatten aan de Vliet'. Fotograaf: Michel Groen

Erfgoedpodium LV
Schatten aan de Vliet Brochure
Schatten aan de Vliet Fietsroute Leidschendam-Voorburg
Schatten aan de Vliet Fietsroute Leidschendam – Voorburg - Stompwijk
Schatten aan de Vliet Wandelroute Leidschendam
Schatten aan de Vliet Wandelroute Voorburg

Stichting 'Mooi Voorburg'
Narcissenroute Park Vreugd en Rust 
Fietsroute Beeldenroute 

Museum Swaensteyn
Beeldenroute Voorburg Sculptuur 

Erfgoed Leidschendam
Historische wandeling Zicht op het oude centrum 

Stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg
Wandelroute langs monumenten in Voorburg
Wandelroute langs monumenten in Leidschendam 
Fietsroute langs monumenten in Leidschendam en Stompwijk