Voorburgse Rondgang 2018

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Voorburgse Rondgang 2018

Voorburgse Rondgang 2018

Voorburgse Rondgang; De straat als galerie

Op zaterdag 6 oktober treden de musea, galeries en kunstinstellingen weer naar buiten tijdens de Voorburgse Rondgang in het Huygenskwartier! Het thema is dit jaar “dieren” en er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Verspreid door het gebied staan een aantal mini-galeries, waar kunstenaars, ontwerpers en illustratoren hun werk tonen of ter plekke zullen maken. Daarnaast hangt er kunst in de winkeletalages en zijn er muziekoptredens. De hele straat is zo één grote kunstgalerie!

Programma instellingen
Binnen de musea, galeries en de kunstinstellingen is er een programma vol workshops, speurtochten, kleine exposities en tentoonstellingen. Galeries en winkels zijn gratis te bezoeken, voor de toegang tot de musea is er een gereduceerd tarief voor volwassenen en zijn kinderen gratis. In de musea is de tentoonstelling De Gouden Eeuw van de Vliet te zien en voor kinderen is er in beide musea een gratis speurtocht op te halen aan de kassa. Loop mee tijdens de gratis instaprondleiding om 14.00 uur op Hofwijck en bewonder de beelden van Eppe de Haan. In Museum Swaensteyn is er een schilderworkshop, gegeven door Theodora Plas, en kun je  de uitreiking van de teken- en schilderwedstrijd bijwonen. Inzendingen van de wedstrijd worden op de dag zelf geëxposeerd in de etalages van de winkels in het Huygenskwartier.

Kijk mee tijdens de presentatie passe-partout snijden bij Reflex 33 of breng een bezoek aan Foto atelier BW5, waar de expositie RAGAZZI  te zien is. De Kunstuitleen Voorburg toont twee exposities Mooi aan de Vliet en Beesterlijk!, daarnaast is er voor kinderen een pop-up atelier waar ze vrij kunnen schilderen. Bij Kunstcentrum Brugman kun je de tentoonstelling Beeldfantasieën bekijken, met fotokunst op hoog niveau door Kasias Photo Art Club uit Rijswijk. In de middag kan je meedoen met de gratis workshop ‘Vogel schetsen’ door Corné Akkers. In het pand van Fotografe Ayse Hendriks is de laatste serie van haar autonome werk te zien, met o.a. haar Vermeer meisjes, stillevens en portretten van dieren. Galerie Frans Kokshoorn toont werk van de kunstenaar zelf, maar ook de bronzen vogels van Marlice ten Have. Daarnaast geeft glaskunstenaar Ming Chen een demonstratie kerstballen blazen, die tevens ook te koop zijn!

De Voorburgse Rondgang wordt mede mogelijk gemaakt door Vlietgemeenschapsfonds, het Ondernemersfonds Huygenskwartier, De Rabobank, Fonds 1818, Gemeente Leidschendam-Voorburg en Stichting Beeldende Kunst Voorburg. Het gehele programma van de dag is te vinden op de website www.voorburgserondgang.nl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:
De afbeeldingen kunnen worden geplaatst onder vermelding van: plattegrond Voorburgse Rondgang, ontwerp: Annemieke Rodenburg illustratie

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Lisette Krul, Kunstuitleen Voorburg info@kunstuitleenvoorburg.nl (070 -387 19510)  of Karlien Ritter, Hoofd Museale Zaken Museum Swaensteyn karlien.ritter@swaensteyn.nl (070-386 1673).

 

Persbericht, Voorburg, 27 september 2018