Voorburgse musea heropenen op 5 juni

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Voorburgse musea heropenen op 5 juni

Voorburgse musea heropenen op 5 juni

Naar aanleiding van het besluit van het kabinet dat de musea in Nederland weer mogen openen voor het publiek, openen ook Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck op vrijdag 5 juni weer hun deuren. Voorlopig is dat voor drie dagen per week en uitsluitend op basis van een reservering vooraf. 

De openstelling is gebonden aan voorwaarden die zijn vastgelegd in een landelijk protocol. Om tijdens het bezoek de veiligheid van bezoekers, vrijwilligers en medewerkers te kunnen waarborgen zal het aantal bezoekers worden beperkt. Museum Swaensteyn mag per 15 minuten 5 bezoekers toelaten, Huygens’ Hofwijck slechts 3. Bovendien moeten de tickets van tevoren worden gereserveerd, via een online reserveringssysteem op de websites van beide musea. Reserveren is mogelijk vanaf 1 juni.

Vrijwilligers
Zowel Hofwijck als Museum Swaensteyn worden tijdens de openstelling bemand door vrijwilligers. Een groot deel van hen is 70 jaar of ouder, een leeftijdsgroep die door het RIVM is benoemd tot risicogroep en daarom voorlopig niet mag worden ingezet. De openingstijden voor beide musea zijn daarom beperkt tot vrijdag, zaterdag en zondag, op Hofwijck van 12.00 tot 17.00 uur, in Museum Swaensteyn van 13.00 tot 17.00 uur.

Tentoonstellingen
De tentoonstellingen in Museum Swaensteyn Guido Sprenkels, bronzen sculpturen en De kwispelroute met het werk van John Meibergen zijn verlengd t/m zondag 7 juni. Vanaf vrijdag 19 juni is de nieuwe tentoonstelling Vreugd en Rust, De buitenplaats, de bewoners en het Zocherpark i.s.m. Stichting ‘Mooi Voorburg’ en de Historische Vereniging Voorburg te bezoeken, deze is t/m 30 augustus te zien.

Meer informatie
Bezoekers aan de musea zullen merken dat door de crisis een aantal zaken tijdelijk is aangepast. Zo geldt er een voorgeschreven route, dient men verplicht de gratis audioguide mee te nemen en zijn rondleidingen niet mogelijk.

Wilt u weten hoe u kunt reserveren? Of op welke wijze uw bezoek gaat verlopen? Raadpleeg dan de websites, www.swaensteyn.nl en www.hofwijck.nl.

Noot voor redacties: Neem voor meer informatie contact op met Karlien Ritter (070) 386 1673 of via e-mail: karlien.ritter@swaensteyn.nl of met Peter van der Ploeg 06 4861 1147 of via e-mail: peter.vanderploeg@hofwijck.nl[ Foto onder naamsvermelding van Charles Groeneveld]

 

Voorburg, 26 mei 2020