Voorburg Sculptuur: De straat als galerie

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Voorburg Sculptuur: De straat als galerie

Voorburg Sculptuur: De straat als galerie

Voorburgse Rondgang: De straat als galerie

Op zaterdag 6 oktober vindt in Voorburg het kunstfestival “De Voorburgse Rondgang” plaats. Alle galeries, kunstinstellingen en de musea uit het Huygenskwartier treden naar buiten en laten zien wat ze in huis hebben. De straat zal daarnaast gevuld zijn met tientallen piepkleine mobiele galeries! Hier tonen zowel gevestigde als beginnend kunstenaars en illustratoren hun werk. Naast beeldende kunst is er ook muziek en een kinderkunstproject. Tevens zijn er tal van workshops voor jong en oud. Dit jaar staat het kunstenfestival in het teken van dieren! 

Wedstrijd
Voorafgaand aan het festival wordt de wedstrijd uitgeschreven voor kunstenaars; “teken of schilder de Voorburgse Vogel”. Hiermee kan je een echte (schilders-) ezel winnen. Alle “Voorburgse Vogels”  worden op 6 oktober geëxposeerd in de straat. Een professionele jury zal tijdens de Voorburgse Rondgang de winnaars bekend maken in Museum Swaensteyn.
 

Galerie met jouw werk?
Wil je ook een kleine galerie vullen met jouw werk tijdens de Voorburgse Rondgang? We zoeken dit jaar kunstenaars, illustratoren en ontwerpers die werk maken met betrekking tot dieren. Van vogels tot varkens, van fantasie tot fantastisch! 

We maken een selectie van deelnemers, zodat er een leuk, gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig aanbod is van kunst, illustraties en design. Aanmelden kan t/m 15 september via www.voorburgserondgang.nl. Hierna wordt de definitieve deelnemerslijst bekend gemaakt!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:
De afbeeldingen kunnen worden geplaatst onder vermelding van fotograaf: Ap de Heus

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Lisette Krul, Kunstuitleen Voorburg info@kunstuitleenvoorburg.nl (070 -387 19510)  of Karlien Ritter, Hoofd Museale Zaken Museum Swaensteyn karlien.ritter@swaensteyn.nl (070-386 1673).

Persbericht, Voorburg, 19 augustus 2018