Vlietdagen

Open Monumentendag 2019 & Huygensfestival

Museum Swaensteyn is gevestigd in het voormalig Notariskantoor, gebouwd in de elegante en symmetrische Lodewijk 16de stijl. Sinds 1968 huist hier het museum, voor de bezoekers een plek waar men met plezier de vaste collectie, zoals de Romeinenzaal of de Prinses Marianne kamer, en de tijdelijke tentoonstellingen kan bezichtigen.

Home > Vlietdagen
21 en 22 september
23 september

Vlietdagen

Bezoek Museum Swaensteyn tijdens de Vlietdagen 

Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen.

Kom langs tijdens de Vlietdagen en geniet van het werk van architect van Essen en kunstenaar de Heij in de tentoonstelling “Rijk in Eenvoud”. De zaal is gevuld met ontwerpen, studies en uitvoeringen van de Voorburgse architect. Ontwerpen die je de dag van vandaag nog zo kunt tegenkomen in het dagelijkse straatbeeld. Daarnaast reageert kunstenaarsvereniging Terra Viva met eigen werk op de vaste collectie van het museum, zoals met een hemelbed in de Prinses Mariannekamer of een aureool vormig kunstwerk achter de beelden van Albert Termote.

Bezoek gratis de pop-up tentoonstelling van de Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg in de achterste zaal van het museum. Hier wordt op vrijdag t/m zondag de maquette van het Kanaal van Corbulo gepresenteerd. De Archeologische werkgroep zal van alles vertellen over het Kanaal, de ligging en de vondsten die zijn gevonden bij opgravingen. Ga daarnaast op de foto als een Romein, met helm, schild of in toga en laurierkrans, voor het gehele gezin!

Entree museum prijs: €3,- per persoon (zaterdag en zondag)
Entree Pop-up expo gratis (vrijdag t/m zondag)
Openingstijden: 13.00-17.00 uur (zaterdag en zondag)

Adres:
Herenstraat 101
2271 CC Voorburg
http://www.swaensteyn.nl/nl