Vacature: Klusvrijwilliger

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Vacature: Klusvrijwilliger

Vacature: Klusvrijwilliger

Klusvrijwilliger Huygens' Swaensteyn

Organisatie

Huygens' Swaensteyn is hét huis voor de geschiedenis, kunst en cultuur en het VVV-informatiepunt van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het Huygenskwartier Voorburg. Het museum presenteert meerdere tijdelijke tentoonstellingen per jaar. Daarnaast is er in Huygens' Swaensteyn aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani en het bijzondere leven van Oranje prinses Marianne.
Huygens' Swaensteyn biedt een breed en attractief educatieprogramma, rondleidingen en meer activiteiten voor jong en oud en neemt deel aan vele culturele events zoals o.a. de Museumnacht,  Open Monumentendag en de Voorburgse Rondgang. Het werk in Huygens' Swaensteyn wordt voor een belangrijk deel uitgevoerd door vrijwilligers. Gidsen, gastvrouwen, gastheren ontvangen de bezoekers in het museum en helpen mee tijdens ontvangsten en openingen van tentoonstellingen.

Taakomschrijving
U bent samen met een collega-vrijwilliger hét klusduo van Huygens' Swaensteyn. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de verschillende klussen binnen het museum. De werkzaamheden kunnen o.a.  bestaan uit het schilderen van sokkels, het meehelpen bij de opbouw van tentoonstellingen, het vervangen van lampen, het in elkaar zetten van een meubel tot het wegbrengen van papier en flessen. De werkzaamheden vinden op de dinsdagochtend plaats tussen 09.00-12.00 uur. Soms kunnen jullie ook worden ingezet voor een klusje op Hofwijck, de  buitenplaats van Constantijn Huygens dat op 5 minuut loopafstand ligt van Huygens' Swaensteyn.

Wat vragen wij van u?
U bent handig, creatief, en een echte aanpakker. Daarnaast bent u een echte teamplayer en kunt u  goed overweg met de andere klusvrijwilliger en kunnen jullie samen elke uitdaging aan. U bent beschikbaar op de dinsdagochtend (van 09:00 tot 12:00 uur) en extra inzetbaar tijdens de af-  en opbouw van tentoonstellingen.

Een andere ochtend of 2 ochtenden is in overleg mogelijk! Op dit moment zijn we hard op zoek naar 2 vrijwilligers voor het klusteam.

Als u interesse heeft, vragen wij u om een motivatiebrief toe te sturen.

Wat levert het u op?
Veel. U komt te werken in een sfeervolle, kunstzinnige omgeving. U heeft contact met de bezoekers, kunstenaars, historici en de medewerkers en collega vrijwilligers van het museum. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals de vrijwilligersvergaderingen met een afsluitende borrel, een jaarlijkse barbecue en een jaarlijks uitstapje.
 

Meer informatie of reageren?
Contactpersoon: Astrid van Nes
Telefoonnummer: 070 387 23 11
E-mailadres: secretariaat@huygensmuseum.nl