Vacature: Kassavrijwilligers

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom word je als vriend met open armen ontvangen.

Home > Vacature: Kassavrijwilligers

Vacature: Kassavrijwilligers

Kassamedewerkers/ gastvrouw/heer Huygens' Swaensteyn

Organisatie
Huygens' Swaensteyn is hét huis voor de geschiedenis, kunst en cultuur en het VVV-informatiepunt van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het Huygenskwartier Voorburg. Het museum presenteert meerdere tijdelijke tentoonstellingen per jaar. Daarnaast is er in Huygens' Swaensteyn aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani en het bijzondere leven van Oranje prinses Marianne.
Huygens' Swaensteyn biedt een breed en attractief educatieprogramma, rondleidingen en meer activiteiten voor jong en oud en neemt deel aan vele culturele events zoals o.a. de Museumnacht,  Open Monumentendag en de Voorburgse Rondgang. Het werk in Huygens' Swaensteyn wordt voor een belangrijk deel uitgevoerd door vrijwilligers. Gastvrouwen en gastheren aan de balie/kassa ontvangen de bezoekers in het museum en helpen mee tijdens ontvangsten en openingen van tentoonstellingen.

Taakomschrijving
U bent het gezicht van het Huygens' Swaensteyn en het VVV-informatiepunt. U ontvangt museumbezoekers en andere gasten. Aan de balie verkoopt u entreekaarten, museum-artikelen en geeft u informatie over Leidschendam-Voorburg op het gebied van kunst, cultuur en overige tips voor een geslaagd dagje uit. Daarnaast helpt u mee tijdens ontvangsten, openingen en speciale evenementen.

Wat vragen wij van u?
Gastvrij, representatief, punctueel, en een groot verantwoordelijkheidsgevoel, belangstelling voor het museum. U bent flexibel wat betreft de werktijden en draagt het museum een warm hart toe. Het museum is geopend van woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. U bent beschikbaar op een van de volgende dagen woensdag, donderdag en zaterdag (van 12:45 tot 17:15 uur) en extra inzetbaar waar nodig en tijdens speciale gelegenheden zoals Open Monumenten dag en openingen van tentoonstellingen.

Vanaf 1 september willen we de openingstijden van het museum uitbreiden naar dinsdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur. Dan worden de diensten opgedeeld in 11.45-14.30 uur en 14.30-17.15 uur. Als u interesse heeft, vragen wij u om een motivatiebrief toe te voegen.

Wat levert het u op?
Veel. U komt te werken in een sfeervolle, kunstzinnige omgeving. U heeft contact met de bezoekers, kunstenaars, historici en de medewerkers en collega vrijwilligers van het museum. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals de vrijwilligersvergaderingen met een afsluitende borrel, een jaarlijkse barbecue en een jaarlijks uitstapje.

Werkdagen- en tijden
In overleg, maar op dit moment is er beschikbaarheid op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Een vaste dienst eenmaal in de twee weken heeft de voorkeur, een flexibele dienst per twee weken is gewenst. Daarnaast flexibiliteit wat betreft de inzet bij ontvangsten en tijdens speciale gelegenheden. U zit altijd met z’n tweeën achter de kassa.

   

Meer informatie of reageren?
Contactpersoon: Astrid van Nes
Telefoonnummer: 070 3861673
E-mailadres: secretariaat@huygensmuseum.nl
Website: www.swaensteyn.nl