Vacature: Kassavrijwilligers

Vriend worden

Museum Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Vacature: Kassavrijwilligers

Vacature: Kassavrijwilligers

Kassamedewerkers/ gastvrouw/heer Museum Swaensteyn

Organisatie
Museum Swaensteyn is hét huis voor de geschiedenis, kunst en cultuur en het VVV-informatiepunt van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het Huygenskwartier Voorburg. Het museum presenteert meerdere tijdelijke tentoonstellingen per jaar. Daarnaast is er in Museum Swaensteyn aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani en het bijzondere leven van Oranje prinses Marianne.
Museum Swaensteyn biedt een breed en attractief educatieprogramma, rondleidingen en meer activiteiten voor jong en oud en neemt deel aan vele culturele events zoals o.a. de Museumnacht,  Open Monumentendag en de Voorburgse Rondgang. Het werk in Museum Swaensteyn wordt voor een belangrijk deel uitgevoerd door vrijwilligers. Gastvrouwen en gastheren aan de balie/kassa ontvangen de bezoekers in het museum en helpen mee tijdens ontvangsten en openingen van tentoonstellingen.

Taakomschrijving
U bent het gezicht van het Museum Swaensteyn en het VVV-informatiepunt. U ontvangt museumbezoekers en andere gasten. Aan de balie verkoopt u entreekaarten, museum-artikelen en geeft u informatie over Leidschendam-Voorburg op het gebied van kunst, cultuur en overige tips voor een geslaagd dagje uit. Daarnaast helpt u mee tijdens ontvangsten, openingen en speciale evenementen.

Wat vragen wij van u?
Gastvrij, representatief, punctueel, en een groot verantwoordelijkheidsgevoel, belangstelling voor het museum. U bent flexibel wat betreft de werktijden en draagt het museum een warm hart toe. U bent beschikbaar op een van de volgende dagen dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag (van 12:45 tot 17:15 uur) en extra inzetbaar waar nodig en tijdens speciale gelegenheden zoals Open Monumenten dag en openingen van tentoonstellingen.

Als u interesse heeft, vragen wij u om een motivatiebrief en curriculum vitae toe te voegen.

Wat levert het u op?
Veel. U komt te werken in een sfeervolle, kunstzinnige omgeving. U heeft contact met de bezoekers, kunstenaars, historici en de medewerkers en collega vrijwilligers van het museum. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals de vrijwilligersvergaderingen met een afsluitende borrel, een jaarlijkse barbecue en een jaarlijks uitstapje.

Werkdagen- en tijden
In overleg, maar op dit moment is er beschikbaarheid op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Een vaste dienst eenmaal in de twee weken heeft de voorkeur, een flexibele dienst per twee weken is gewenst. Daarnaast flexibiliteit wat betreft de inzet bij ontvangsten en tijdens speciale gelegenheden. U zit altijd met z’n tweeën achter de kassa.

   

Meer informatie of reageren?
Contactpersoon: Karlien Ritter
Telefoonnummer: 070 3861673
E-mailadres: info@swaensteyn.nl
Website: www.swaensteyn.nl