Vacature: Educatievrijwilliger

Vriend worden

Museum Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Vacature: Educatievrijwilliger

Vacature: Educatievrijwilliger

Educatievrijwilliger Museum Swaensteyn

Organisatie
Museum Swaensteyn is hét huis voor de geschiedenis, kunst en cultuur en het VVV-informatiepunt van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het Huygenskwartier Voorburg. Het museum presenteert meerdere tijdelijke tentoonstellingen per jaar. Daarnaast is er in Museum Swaensteyn aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani en het bijzondere leven van Oranje prinses Marianne.
Museum Swaensteyn biedt leerlingen van basisscholen een breed en attractief educatieprogramma aan. Daarnaast organiseert het museum verschillende activiteiten voor jong en oud en neemt deel aan vele culturele events zoals o.a. de Museumnacht,  Open Monumentendag en de Voorburgse Rondgang. Het werk in Museum Swaensteyn wordt voor een belangrijk deel uitgevoerd door vrijwilligers.

 

Taken als vrijwilliger
Als educatievrijwilliger van Museum Swaensteyn bent u verantwoordelijk voor de uitvoering van de educatielessen, rondleidingen en/of stadswandelingen door het Huygenskwartier Voorburg. Het museum biedt 4 educatielessen voor de basisschool aan: 

Maak kennis met kunst (groep 4, donderdagochtend)
Terug naar de Romeinen (groep 5, woensdagochtend)
Geloof in je eigen omgeving, Kerkarchitectuur (groep 7/8, ma en di)
Verhalen aan de Vliet; Beeldenroute (groep 7/8, ma en di)

Check voor meer informatie over de lessen de educatie pagina van de website.

Tijdens de lessen ontvangt u samen met uw collega-educatievrijwilligers de groepen in het kader van het Cultuurmenu. Tijdens lessen en de routes worden er verschillende opdrachten uitgevoerd in het museum en in de buitenruimte, u zorgt voor de uitleg en de begeleiding van de groepen.
 

Wat vragen wij van u?
U bent enthousiast, representatief, punctueel, verantwoordelijkheidsgevoelig en heeft belangstelling voor de geschiedenis, kunst, en architectuur. U bent bekend met het begeleiden van kinderen en volwassenen en bent flexibel wat betreft de werktijden en draagt het museum een warm hart toe. U bent in elk geval beschikbaar op één van de volgende dagen: maandag, dinsdag, woensdag of donderdag  (van 09.00-12.00 uur en/of van 12.00-15.00 uur) en extra inzetbaar tijdens speciale gelegenheden zoals Open Monumentendag en de Museumnacht Kids.

Als u interesse heeft, vragen wij u om een motivatiebrief en curriculum vitae toe te voegen. Daarbij kunt u de voorkeur geven aan het geven van een bepaalde educatie les, rondleiding en/of stadswandeling.
 

Wat levert het u op?
Veel. U komt te werken in een sfeervolle, kunstzinnige omgeving. U heeft contact met de docenten, kinderen, bezoekers, kunstenaars, historici en de medewerkers en collega vrijwilligers van het museum. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals de vrijwilligersvergaderingen met een afsluitende borrel, een jaarlijkse barbecue en een jaarlijks uitstapje.
 

Werkdagen en werktijden
U bent minstens één dagdeel per twee weken beschikbaar . Het seizoen loopt van september t/m juni en wordt jaarlijks herhaald. Naast de lessen kunt u ook helpen en worden ingezet bij speciale evenementdagen zoals de Museumnacht Kids, de Erfgoeddag Schatten aan de Vliet en Open Monumentendag.

Meer informatie of reageren?

Contactpersoon: Karlien Ritter
Telefoonnummer: 070 3861673
E-mailadres: secretariaat@swaensteyn.nl
Website: www.swaensteyn.nl