Tentoonstelling Gerke Henkes

Nationale Museumweek: Instaprondleiding tentoonstelling Gerke Henkes

Op woensdag 10 april geeft de conservator een gratis instaprondleiding door de tentoonstelling "Een stil geluk - Gerke Henkes, het Hollandse interieurstuk in de 19de eeuw"  van 14.00-14.30 uur ter gelegenheid van de Nationale Museumweek.

Tentoonstelling
Een stil Geluk - Gerke Henkes, het Hollandse interieurstuk in de 19de eeuw

Home > Tentoonstelling Gerke Henkes

Tentoonstelling Gerke Henkes

Een stil geluk
Gerke Henkes. Het Hollandse interieurstuk in de 19de eeuw

Gerke Henkes was een meester in het schilderen van het Hollandse interieurstuk. Waar veel van zijn tijdgenoten uit de Haagse School een voorliefde toonden voor het landschap, daar koos Henkes bij voorkeur voor interieurs met een of enkele figuren. De genrevoorstellingen zijn altijd met veel genegenheid weergegeven. Het zijn verstilde momentopnames met oudere dames, deftige heren of spelende kinderen. Het best is de kunstenaar in die voorstellingen waarin hij het huiselijk geluk vereeuwigt.

Uit zijn  omvangrijke oeuvre is nu voor het eerst een ruime selectie te zien. De schilderijen, aquarellen, tekeningen en het poppenhuis zijn afkomstig uit particuliere collecties in Nederland en Engeland en waren niet eerder voor het publiek te zien. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie, gewijd aan Gerke Henkes.

De tentoonstelling is te zien van 16 maart t/m 8 juni 2019.