Prinses Marianne concert

Vriend worden

Museum Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Prinses Marianne concert
9 mei
09 mei

Prinses Marianne concert

GEANNULEERD - Prinses Marianne concert 9 mei

Helaas hebben we besloten de activiteit te annuleren i.v.m. het Coronavirus.

Op zaterdag 9 mei, de geboortedag van Prinses Marianne, wordt er een concert georganiseerd op de bijzondere vleugel in de Notariszaal van Museum Swaensteyn. In een unieke museale omgeving hoort u de prachtige muziekstukken, gespeeld door Julia Bronkhorst (sopraan), Jobine Siekman (Cello) en Valentina Tóth (Piano). Tijdens dit recital wordt onder andere één van Prinses Mariannes eigen composities  gespeeld. Marianne hield hartstochtelijk van muziek. Zij speelde piano en componeerde ook zelf.

Het programma:

-L. Van Beethoven - variaties (F groot )

-J. Röntgen - 5e sonate  en enkele liederen van Röntgen 

Geistliches Wiegenlied voor stem ,cello en piano van J. Brahms !

Musici


Julia Bronkhorst (sopraan)


Jobine Siekman (Cello)


Valentina Tóth (Piano)


Overige informatie:
Zaterdag 9 mei 2020 zal het concert plaatsvinden, om 15.30 uur is de inloop met een drankje en van 16.00-17.00 uur het concert in de Notariszaal. De kosten bedragen €18,50 voor een ticket, u kunt reserveren via secretariaat@swaensteyn.nl. Er kunnen maximaal 40 mensen in de zaal.

Hofleverancier
Prinses Marianne, een dochter van Koning Willem I, trouwde in 1830 met Prins Albert van Pruisen. Het jonge paar betrok een speciaal voor hen gebouwd paleis aan de Wilhelmstraβe in Berlijn. In 1836 verleende het echtpaar het predikaat hofleverancier aan de firma Traugott Berndt, pianobouwers te Breslau, nu het Poolse Wroclaw. Tot 1845, het jaar waarin Marianne haar man verliet, voorzag de firma de door haar gebouwde vleugels van de inscriptie ‘Traugott Berndt, Hof-Instrumentmacher Sr. Majestät des Königs & Ihrer Kgl. Hoheit d. Prinzess Marianne d. Niederlande’. Ook op de zojuist verworven vleugel is die tekst te lezen, in metaal aangebracht  boven de toetsen.