Opnieuw bekeken - Terra-viva

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Opnieuw bekeken - Terra-viva

Opnieuw bekeken - Terra-viva

Opnieuw bekeken

Kunstenaars vereniging Terra-viva

Terra-viva is een Haagse kunstenaarsvereniging waarvan de leden elkaar inspireren via verschillende disciplines. De deelnemende kunstenaars zijn: Lili Berger, Ria Diercks Kroon, Irma den Hertog, Birke Hesse, Stéphanie Knage, Aad Ledeboer, Vivienne Lopes de Leão Laguna, Marian Meerbeek, Erik Rumpff, Thea Schenk, Frits Veenland.

Zij dagen elkaar uit om vanuit andere invalshoeken te kijken en te werken. Daarbij willen ze graag zichzelf en het publiek verbazen met eigenzinnige en spraakmakende projecten.

Voor de tentoonstelling Opnieuw bekeken geven de kunstenaars van Terra-viva met hun eigen hedendaagse werk een reactie op de kunstwerken uit de vaste collectie van Museum Swaensteyn. Zo zal er in de Prinses Marianne kamer een hemelbed worden opgebouwd, worden er kunstzinnige aureolen rondom de beelden van Albert Termote gevormd en is er een visuele presentatie waarbij het schilderij Liggende jongen in de duinen van Anton Mauve centraal staat.

De tentoonstelling  schept nieuwe inzichten, laat een bijzondere wisselwerking zien en geeft een uitdagende kijk op de vaste collectie van het museum.  

Te zien van 14 september t/m 1 december 2019.