Nationale Archeologiedagen

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Nationale Archeologiedagen
17-19 juni
19 juni

Nationale Archeologiedagen

Nationale Archeologiedagen - speurtocht "Terug naar de Romeinen"

Breng een bezoek aan Huygens' Swaensteyn en ontvang de gratis speurtocht ‘Terug naar de Romeinen’ aan de kassa. De speurtocht neemt je zo’n 2000 jaar terug naar de tijd van de Romeinen. In Voorburg lag de stad Forum Hadriani en tijdens het maken van de verschillende opdrachten kom je hier alles over te weten. 

Het Romeinse stadje Forum Hadriani (markt van Hadrianus) werd rond het jaar 70 van onze jaartelling gesticht aan het kanaal van Corbulo. Er waren huizen, tempels, winkels en zelfs een haven.
Tijdens de speurtocht 'Terug naar de Romeinen' maken kinderen kennis met de vroegste geschiedenis van Voorburg. Zij komen van alles te weten over Forum Hadriani en ze ontdekken waarom dit voor de Romeinen zo'n belangrijke plek was. Gedurende de speurtocht kruipen de kinderen in de huid van de bewoners van Forum Hadriani en gaan ze aan de slag met allerlei opdrachten. Als ze zich als een echte Romein hebben gedragen, reizen de kinderen weer terug naar deze tijd, met een Romeins diploma op zak!

De Archeologiedagen op 17, 18 en 19 juni 2022 brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Ga underground bij de archeoloog en ontdek jouw geschiedenis!
Check hier het gehele programma van de Archeologiedagen.