Museumnacht Kids op Huygens’ Hofwijck en in Museum Swaensteyn

Foto's: http://www.swaensteyn.nl/nl/fotos-museumnacht-kids

Speciaal voor jonge culturele nachtbrakers is er op 17 maart 2018 Museumnacht Kids! Tussen 17.00 – 22.00 uur openen zo’n 20 musea en culturele instellingen in Den Haag en Voorburg hun deuren met een speciaal programma vol toffe activiteiten.

Home > Museumnacht Kids op Huygens’ Hofwijck en in Museum Swaensteyn

Museumnacht Kids op Huygens’ Hofwijck en in Museum Swaensteyn

Workshops, rondleidingen, voorstellingen, speurtochten en méér tijdens de Museumnacht Kids. Zaterdag 17 maart wordt voor de tweede keer de avond vol activiteiten georganiseerd. Speciaal voor jonge culturele nachtbrakers tussen de 4 en 12 jaar oud openen zo’n 20 musea in Den Haag en Voorburg hun deuren tussen 17.00 – 22.00 uur. In het Huygenskwartier Voorburg staan Museum Swaensteyn, Huygens’ Hofwijck en Kinderboekwinkel In de Wolken helemaal in het teken van het thema van dit jaar: Beestenboel.  

Programma Huygens’ Hofwijck
Geckie, het hondje van Constantijn Huygens, is het onderwerp van de avond op Hofwijck. Kinderen kunnen aan de kassa de speurtocht rondom Geckie ophalen, daarnaast kunnen ze meelopen met de rondleiders door de prachtig verlichte tuin en het grafje van Geckie bezoeken. In de Pronkzaal worden bezoekers opgewacht door Constantijn Huygens, die de mooiste verhalen vertelt over zijn hondje én geeft hij tips bij het schrijven van een gedichtje voor je eigen huisdier of lievelingsdier. In de Oudhollandse Keuken kun je workshops volgen en dieren uitbeelden in het schimmenspel. Tijdens de toverlantaarnvoorstellingen ‘Leeuwen, tijgers en andere grote en kleine katten’ en ‘Help, een muis! En andere enge beesten’, komen indrukwekkende toverlantaarnplaatjes voorbij. De uitvinder van de toverlantaarn, Christiaan Huygens, staat op zolder en legt haarfijn uit hoe de lantaarn nou precies werkt.

Loop na een bezoek met een speciale speurtocht door naar Museum Swaensteyn, wat op 5 minuut lopen afstand ligt en stop tussendoor ook even bij Kinderboekwinkel In de Wolken.

Programma Museum Swaensteyn
Prinses Marianne ontvangt samen met haar hond alle bezoekers in Museum Swaensteyn en leest haar favoriete dierenverhalen voor. Maak in de griezelhoek een spin of ander eng beest en laat je schminken als hond, leeuw of kat! Dieren zijn terug te vinden op vele schilderijen uit de collectie van het museum, ontdek het tijdens de flitsrondleidingen langs de vaste collectie of in de tentoonstelling: Adri en Johanna: kunstzinnige zusters op een Voorburgse Buitenplaats.

Tijdens de poppenkastvoorstelling van Tante MIES is het een beestenboel bij Roeltje. De voorstelling wordt gedurende de avond 3 keer gespeeld, beleef het avontuur mee!
De tuinzaal wordt omgetoverd tot een Romeinenzaal, hier kan je op de foto als Romein, Romeinse kleurplaten kleuren, Romeinse spelletjes spelen en de speurtocht ‘Terug naar de Romeinen’ ophalen. Dit allemaal onder het genot van een tosti of heerlijke wafel en een drankje.

Kaartverkoop
Kaarten voor de Museumnacht Kids kosten €7,50 en kunnen vanaf 17 februari tot op de avond van de Museumnacht Kids aan de kassa van Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn worden gekocht. Het tijdschema van de avond is terug te vinden op de websites van de musea www.hofwijck.nl  en www.swaensteyn.nl en op de website www.museumnachtkids.nl

Over Huygens’ Hofwijck

Hofwijck is één van de belangrijkste monumenten uit onze Gouden Eeuw. Op Hofwijck beleeft u de Gouden Eeuw door de ogen van dichter, musicus en diplomaat Constantijn Huygens en zijn wereldberoemde zoon wetenschapper Christiaan Huygens, twee spilfiguren uit die tijd. De buitenplaats Hofwijck is in 1641 ontworpen en gesticht door Constantijn Huygens zelf. De tuin heeft een uniek ontwerp in de vorm van het menselijk lichaam. Christiaan Huygens, de grootste wetenschapper die ons land heeft gekend, woonde en werkte de laatste zeven jaar van zijn leven op Hofwijck. Zie voor meer informatie www.hofwijck.nl.

Over Museum Swaensteyn

Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor  het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen. Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Plaatsing foto onder vermelding van de naam van de fotograaf: Charles Groeneveld
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, hoofd museale zaken Huygens’ Hofwijck karlien.ritter@hofwijck.nl (070-387 2311) en Museum Swaensteyn karlien.ritter@swaensteyn.nl (070-386 1673)

 

PERSBERICHT, 26 februari 2018