Museumnacht 2019

Open Monumentendag 2019 & Huygensfestival

Museum Swaensteyn is gevestigd in het voormalig Notariskantoor, gebouwd in de elegante en symmetrische Lodewijk 16de stijl. Sinds 1968 huist hier het museum, voor de bezoekers een plek waar men met plezier de vaste collectie, zoals de Romeinenzaal of de Prinses Marianne kamer, en de tijdelijke tentoonstellingen kan bezichtigen.

Home > Museumnacht 2019
5 oktober
06 oktober

Museumnacht 2019

Museumnacht: Tijd

Museum Swaensteyn doet op zaterdag 5 oktober weer mee met de Haagse Museumnacht. Dit jaar bestaat de Museumnacht Den Haag 10 jaar en wordt er groots uitgepakt om dit te vieren. Met nog meer deelnemende locaties in Den Haag én Voorburg, bijzondere activiteiten en extra entertainment beloofd het weer een mooie nacht te worden!

In Museum Swaensteyn gaan we terug naar de negentiende eeuw, de tijd van Prinses Marianne, het ontstaan van het Notarishuis waar het museum nu gevestigd is, de tijd van het bruisende kunstenaarsdorp Voorburg en de tijd van Alice in Wonderland.


Figuren uit de wonderlijke wereld verwelkomen je in het museum. Speel een spelletje kaarten of schaken en geniet van de overige activiteiten. Zoals een rondleiding door de Terra-viva leden langs hun werken in het museum, waarbij men reageert op de vaste collectie. Een workshop Alice in Wonderland, waarbij je onder toeziend oog van kunstenares Annemieke Fierinck een kunstkaart maakt door de bekende sprookjesfiguren te tekenen. Maak de kaart af in Artibrak, Herenstraat 44, waar je op de drukpers van Studio In My Back Yard de kaart afmaakt met een mooie quote van het negentiende eeuwse verhaal. Loop langs bij Prinses Marianne die op zaal haar eigen collectie bewonderd. Of ga op de foto in de Photobooth Steampunk in Wonderland van Something Extra en geniet van de tentoonstelling Rijk in Eenvoud met ontwerpen, schetsen en meer van de architect Albert van Essen. 

Luister met een heerlijk wijntje in de hand naar de muziek die wordt gespeeld op de Prinses Mariannevleugel. De wijnbar van Wijnhuys Huygens biedt een mooi aanbod van bijzondere wijnen, helemaal passend voor de avond. Gedurende de avond worden er wijnproeverijen geboden. Geniet van de ambiance van het wonderlijke leven in de eeuw der techniek in de Notariszaal van het museum.


 

Programma:
 

Doorlopend 20.00-01.00
Terug naar de negentiende eeuw in Museum Swaensteyn*
Tentoonstellingen “Terra Viva” en “Albert van Essen - Rijk in Eenvoud”*
Flitsrondleidingen langs de werken van Terra Viva en vaste collectie
Wijnbar Wijnhuys Huygens & pianomuziek

20.00-22.00 & 22.30-00.30
Ontmoet Prinses Marianne

20.00-00.00
Something Extra Photobooth: Steampunk in Wonderland

20.30-21.00 & 21.30-22.00 
Workshop Alice in Wonderland

20.00-20.20 & 21.00-21.20 & 22.00-22.20
Wijnproeverij Wijnhuys Huygens

Geniet daarnaast van nog meer activiteiten in alle andere locaties tijdens de Museumnacht. In het Huygenskwartier Voorburg kun je ook een bezoek brengen aan Huygens' Hofwijck, Kunstuitleen Voorburg, Kunstenaarsvereniging Artibrak, Brugman Atelier en Foto Atelier BW5, allen op nog minder dan 5 minuten loopafstand! Met een korte fietstocht of 1 halte met de Museumnachtbus kun je ook een bezoek brengen aan Molen de Vlieger te Voorburg!

 

Check voor ticketverkoop en het gehele programma de website van de Museumnacht!