Laat je verrassen met wandel- en fietsroutes ‘Schatten aan de Vliet’

Erfgoedpodium zorgt voor nieuwe wandel- en fietsroute door hele gemeente

De Gemeente Leidschendam-Voorburg is rijk aan erfgoed. Zichtbaar erfgoed in de vorm van monumenten, parken en onder meer de Vliet.

Home > Laat je verrassen met wandel- en fietsroutes ‘Schatten aan de Vliet’

Laat je verrassen met wandel- en fietsroutes ‘Schatten aan de Vliet’

‘Laat je Verrassen’ in Leidschendam-Voorburg. Op deze campagne sluit het Erfgoedpodium Leidschendam-Voorburg graag aan met wandel- en fietsroutes. Vanaf 3 juli is het nieuwe boekje met de routes ‘Schatten aan de Vliet’ verkrijgbaar bij de VVV in de Herenstraat Voorburg en bij de erfgoedpartners. Ook zijn de routes te vinden in de izi.TRAVEL-app. Frits Wester vertelt u hierin over de rijke historie.

Frits Wester is parlementair verslaggever van RTL Nieuws, maar ook een fervent liefhebber van zijn eigen stad Leidschendam-Voorburg. Hij vertelt in de app met trots over al het moois in ‘zijn’ gemeente. De wandel- en fietsroutes laten mensen van ver én dichtbij kennismaken met alle prachtige monumenten, parken en onder meer de Vliet. Ook passeren de routes de oude kernen, die barsten van de cultuur, leuke winkels en heerlijke eetgelegenheden. Daarnaast leest u over de rijke geschiedenis van onze stad die teruggaat tot in de Romeinse tijd.

Maak kennis met de historie
De Gemeente Leidschendam-Voorburg is rijk aan erfgoed. Zichtbaar erfgoed in de vorm van molens, zoals Houtzaagmolen De Salamander of Molen de Vlieger, monumenten, zoals het prachtige Huygens’ Hofwijck of het notarishuis in de Herenstraat waar nu Museum Swaensteyn en de VVV zijn gevestigd. Maar ook het sluiscomplex in Leidschendam of Park Arentsburgh waar resten van de Romeinse stad Forum Hadriani te vinden zijn. U loopt door de stadsparken en wandelt of fietst langs de Vliet. Intussen maakt u kennis met ‘onzichtbaar’ erfgoed, in de vorm van geschiedenis en verhalen.

Trek erop uit!
Het Erfgoedpodium is een club waarin zo’n twintig stichtingen, verenigingen en erfgoedlocaties samenwerken. Omdat de Erfgoeddag dit jaar niet kon plaatsvinden, inspireert het Erfgoedpodium inwoners en bezoekers om erop uit te trekken. Al wandelend of fietsend zullen de ‘Schatten aan de Vliet’ u zeker verrassen!

De Erfgoedpartners
Het Erfgoedpodium is in 2015 opgericht op initiatief van Museum Swaensteyn en de gemeente Leidschendam-Voorburg. Alle stichtingen en verenigingen die actief zijn op het gebied van erfgoed, geschiedenis en cultuur in onze gemeente zijn hierin verenigd. Deelnemers aan het Erfgoedpodium zijn: Houtzaagmolen De Salamander, Molen De Vlieger, Erfgoed Leidschendam, Stichting ‘Mooi Voorburg’, Historische Vereniging Voorburg, Bibliotheek aan de Vliet, Huygens’ Hofwijck, Museum Swaensteyn, Gemeentearchief Leidschendam-Voorburg, Stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg, Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg, Oude Kerk Voorburg, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Stichting Vrienden van het Carillon te Voorburg, Begraafplaats Wilsveen, Stompwijkse Paardendagen, Stichting Vrienden van de Dorpskerk Leidschendam, Boerderij Essesteijn, Buitengoed Dorrepaal, de verenigde watersport en Stichting Erfgoed Prinses Marianne.

 

Noot voor de redactie

Meer informatie

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter,

tel: 070 386 16 73 of 06 187 198 09 karlien.ritter@swaensteyn.nl (Erfgoeddag).

Bijgevoegde foto kunt u rechtenvrij plaatsen o.v.v.: Beguin Media Totaal / Michel Groen.

 

Routes Izi-travel app:

Fietsroute Leidschendam-Voorburg: 
https://izi.travel/nl/browse/5324e6b6-0ddb-4d53-82b7-5ea4b04b95c8/nl

Fietsroute Leidschendam – Voorburg - Stompwijk: 
https://izi.travel/browse/c9b23183-297d-4391-b1d5-eb0e0c7c2705/nl  

Wandelroute Leidschendam: 
https://izi.travel/nl/browse/8078c577-e333-47b0-a4c2-908a30de4c6a/nl

Wandelroute Voorburg: 
https://izi.travel/nl/browse/93830b72-1a86-47aa-b570-2e839296f43e/nl