Kinderworkshop Romeinen

GEANNULEERD - Romeinenweek 2020

Helaas hebben we besloten de activiteit te annuleren i.v.m. het Coronavirus.

Home > Kinderworkshop Romeinen
29 april 2020
30 april

Kinderworkshop Romeinen

GEANNULEERD - Kinderworkshop Romeinen– 'Blijf van mijn olijf' 14.00-15.30 uur 

Helaas hebben we besloten de activiteit te annuleren i.v.m. het Coronavirus.

Tweeduizend jaar geleden, in de Romeinse tijd, bevond zich op het huidige gebied van Voorburg de plaats Forum Hadriani. Deze plaats werd bewoond tussen het einde van de eerste eeuw en het einde van de derde eeuw. Forum Hadriani was een bloeiend bestuurs- en handelscentrum. Het was de enige stad van enige omvang in Noordwest Nederland en de meest westelijke stad van het Romeinse rijk.

De stad bezat een badhuis, een tempelcomplex en een bestrate hoofdweg. Er werden markten gehouden, er was een haven die toegang gaf tot het kanaal van Corbulo en er was een wal die de importantie van de stad weerspiegelde. De Romeinse keizer Hadrianus bezocht de stad in 120, tijdens een rondreis door de noordelijke gebieden van zijn rijk. Tijdens dat bezoek gaf hij de stad haar naam.

Het verleden van Forum Hadriani fascineert  ons al meer dan tweehonderd jaar. De opgravingen waarbij de stad aan het begin van de negentiende eeuw werd herontdekt waren de vroegste wetenschappelijke opgravingen in Nederland. Nog altijd worden vondsten gedaan. Het beeld dat wij hebben van Forum Hadriani wordt voortdurend bijgesteld.

Tijdens de leerzame, speelse en actieve Romeinenworkshop in Museum Swaensteyn leer je alles over  de Romeinse stad Forum Hadriani, gelegen in het huidige Voorburg. Maak de verschillende opdrachten, bezoek  de waarzegster, speel Romeinse spelletjes en bewonder enkele opgegraven objecten in de Romeinenzaal. De workshop bestaat uit meerdere opdrachten over de Romeinen in het algemeen. Kom langs en geniet van een middag vol gezelligheid.


Woensdag 29 april 2020
14.00-15.30 uur

Kosten gratis i.c.m. een geldig toegangsticket tot het museum
Aanmelden via: secretariaat@swaensteyn.nl o.v.v. Romeinenworkshop