Jazz at the Museum

Museumnacht 2016

Tijdens de Haagse Museumnacht, op zaterdag 29 oktober, is Museum Swaensteyn ‘the place to be’ voor jazzliefhebbers. Grootheden als Hermine Deurloo, het Equinox Quintet en Marjorie Barnes verzorgen vanaf 8 uur spetterende optredens. Tussen de acts zijn er rondleidingen door het museum, biedt ‘Wijnhuys Huygens’ een wijnproeverij aan en is het mogelijk om even te proeven van de Museumnacht in Huygens’ Hofwijck.

Home > Jazz at the Museum

Jazz at the Museum

Museumnacht 2016
Dit jaar doet Museum Swaensteyn weer mee met de Museumnacht van Den Haag.

Museumnacht Den Haag toont het beste van de Haagse musea tijdens een wervelend programma voor jong en oud! Tot diep in de nacht zetten tientallen musea en culturele instellingen in de binnenstad, Scheveningen en Voorburg hun deuren open voor kunstminnende nachtbrakers. Deze culturele nacht staat dan ook vol met kunst, muziek, dans, film, cabaret en poëzie.

Jazz at the Museum
Een swingende jazzclub bij Museum Swaensteyn! Aan de wijnbar kun je een heerlijk drankje bestellen en tussendoor genieten van jazzmuziek. Verschillende artiesten treden op tussen de kunstwerken van Herman Bogman. De tentoonstelling toont zo’n 50 werken van de getalenteerde Haagse aquarellist. Tussen de optredens door zullen er rondleidingen worden gegeven door de vaste collectie van het museum. Vrees niet, Prinses Marianne en de Romeinen zullen hierbij niet worden overgeslagen.
Leer naast de geschiedenis van Leidschendam-Voorburg, alles over wijnen tijdens de wijnproeverij van wijnwinkel “Wijnhuys Huygens”. Dit bezoek kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan Museum Swaensteyn met Huygens’ Hofwijck. Binnen 3 minuten loop je naar de mooie buitenplaats waar Christiaan en Constantijn tot leven komen tijdens een mysterieuze avond!

Programma:
Doorlopend: Wijnbar, tentoonstelling Herman Bogman
20.30 – 21.30: Jazzoptreden Hermine Deurloo en Rembrandt Frerichs
22.00 – 23.00: Jazzoptreden Equinox Quintet
23.30 – 00.30: Jazzoptreden Marjorie Barnes & Equinox
20.00 – 20.30 / 21.30 – 22.00 / 23.00 – 23.30: Rondleiding vaste collectie
21.30 – 22.00: Wijnproeverij ‘Wijnhuys Huygens'.