Expositie: De Kwispelroute

De Kwispelroute

Expositie De Kwispelroute

Home > Expositie: De Kwispelroute

Expositie: De Kwispelroute

De Kwispelroute

In Museum Swaensteyn zijn t/m 22 maart aquarellen te zien van de Voorburgse aquarellist Jon Meibergen. Meibergen vindt zijn onderwerpen in de natuur. In zijn werk streeft hij ernaar om in kleur en toon de werking van licht en donker te verbeelden. Voor Meibergen is hierbij het volledige proces belangrijk; van het kiezen van het onderwerp tot aan de presentatie.

Voor de serie De Kwispelroute werd Meibergen geïnspireerd door zijn eigen hondenuitlaatroute aan de Tollenskade en de Aart van der Leeuwkade in Voorburg. Hier zijn door de gemeente Leidschendam-Voorburg speciale wandelpaden (kwispelroutes) aangelegd, waar honden los mogen lopen. Meibergen maakte op zijn route gedurende een jaar opnamen van mensen waarmee hij een ‘honden-uitlaat-relatie’ ontwikkelde.

De acht kunstwerken tonen de baasjes met hun honden. De bedrukte panelen laten telkens een uitvergroting van het centrale deel van de aquarel zien, waarin de tekst is opgenomen. Deze persoonlijke verhalen van de baasjes spelen een belangrijke rol in het werk.

Over Museum Swaensteyn

Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor  het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen. Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl

-----------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Plaatsing foto o.v.v. Jon Meibergen

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, hoofd museale zaken Museum Swaensteyn karlien.ritter@swaensteyn.nl  (070-386 1673) of met Femke Overdijk, conservator Museum Swaensteyn femke.overdijk@swaensteyn.nl (070 386 1673)

 

Persbericht, Voorburg, 13 februari 2020