Dag van de Haagse Geschiedenis

GEANNULEERD - Erfgoeddag op zaterdag 18 april 2020

Home > Dag van de Haagse Geschiedenis
18 april
18 april

Dag van de Haagse Geschiedenis

GEANNULEERD- Dag van de Haagse Geschiedenis - de Vrije Stad

Helaas hebben we vanwege het coronavirus moeten besluiten om de Dag van de Haagse Geschiedenis op 18 april te annuleren.

 

Museum Swaensteyn opent haar deuren van 12.00-17.00 uur en is deze dag gratis te bezoeken. Bezoek de tentoonstelling ‘Vreugd en Rust’  gewijd aan huis en park Vreugd en Rust te Voorburg, het tuinontwerp en de bewoners van het buiten. Voor kinderen is er een speurtocht door de Prinses Marianne kamer en kunnen zij een speciaal ontworpen kleurplaat kleuren aan de museumtafel.

14.00-15.00 uur
Deel persoonlijke herinneringen aan de bevrijding
In Museum Swaensteyn tonen we vanaf 1 mei een tentoonstelling over de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog in en nabij Voorburg. Daarbij wordt specifiek ingegaan op de bevrijding in mei 1945. Voor deze tentoonstellingen zijn wij op zoek naar mensen die hun herinneringen en persoonlijke verhalen willen komen vertellen. Van 14:00 tot 15:00 uur leggen wij uw herinneringen vast in beeld en schrift voor de tentoonstelling. Heeft u verhalen die u met ons wilt delen of bijzondere objecten die herinneren aan mei 1945? Kom dan bij ons langs en vertel uw verhaal.

Tussen 11.30-15.00 uur
Een rondrit door Den Haag met een oude tram is altijd een feestje. Op de dag van de Haagse Geschiedenis pendelen twee bijzondere historische Haagse trams van het Haags Openbaar Vervoer Museum tussen Huygens' Hofwijck/ Museum Swaensteyn, vlakbij station Voorburg en het Plein. Vertrektijden halte Centrum: ieder half uur vanaf 11.15 uur tot 15.15 uur. Vanaf Voorburg: ieder half uur vanaf 11.30 uur.

De Dag van de Haagse geschiedenis valt op dezelfde dag als de Erfgoeddag 'Vrijheid aan de Vliet' in Leidschendam-Voorburg.