Burgemeester Tigelaar neemt Vlietboek in ontvangst

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Burgemeester Tigelaar neemt Vlietboek in ontvangst

Burgemeester Tigelaar neemt Vlietboek in ontvangst

Burgemeester Tigelaar neemt Vlietboek in ontvangst

Tijdens de Vlietdagen werd het eerste exemplaar van het nieuwe Vlietboek aangeboden aan burgemeester Tigelaar. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de tuin van Huygens’ Hofwijck ontving hij het boek uit handen van Reinier van Gelooven, voorzitter van de Historische Vereniging Voorburg (HVV). Met 352 bladzijden en vele honderden illustraties is dit het ultieme boek over de Vliet. Als extraatje is het Leidschendam-Voorburgse deel van de befaamde kaart van de Vliet uit 1556, getekend door de landmeter Coenraet Oelensz., als uitklapper in het boek opgenomen. Deze tekening is tot 2 december te zien in Museum Swaensteyn.

Jubileum
De HVV produceerde het boek samen met Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn. Daarnaast leverden ook de Vereniging Erfgoed Leidschendam en de Historische Vereniging Rijswijk waardevolle bijdragen. Hoofdauteur Kees van der Leer memoreerde tijdens een bevlogen toespraak dat 25 jaar geleden het eerste jaarboek van de HVV een omvang had van 16 bladzijden en geheel in zwart-wit was. Het kloeke Vlietboek is volgens hem dan ook een waardige prestatie om het 25-jarig jubileum van de HVV, dat dit jaar wordt gevierd, de nodige luister mee te geven.

De Vliet als verbindend element
Burgemeester Tigelaar sprak in zijn dankwoord van een geslaagde keuze. In zijn ogen kan dit Vlietboek uitstekend fungeren als de nieuwe historische canon van Leidschendam-Voorburg. Niet alleen zijn in het boek talloze verhalen over de geschiedenis van onze gemeente opgenomen, maar de Vliet als rode draad daarin is zeer begrijpelijk omdat die letterlijk en figuurlijk een verbindende factor vormt.

Het boek ‘De Vliet langs Leidschendam en Voorburg’ is te koop in Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck en kost € 29,50.

Bijschrift bij afbeelding
Burgemeester Tigelaar neemt het Vlietboek in ontvangst uit handen van Reinier van Gelooven

Voor redacties
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, hoofd museale zaken van Museum Swaensteyn & Huygens’ Hofwijck 070 386 1673 / karlien.ritter@swaensteyn.nl of met Peter van der Ploeg, directeur Museum Swaensteyn & Huygens’ Hofwijck, 06 4861 1147 / peter.vanderploeg@hofwijck.nl

Persbericht, Voorburg, 16 september 2018