Stadswandeling Voorburg

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Activiteiten > Stadswandeling Voorburg

Stadswandeling Voorburg

Wandeling langs bijzondere monumenten en panden in en om de Herenstraat

Een gids van Swaensteyn neemt u mee op een reis door de geschiedenis van oud-Voorburg. Onder begeleiding wandelt u langs monumenten in en om de Herenstraat en hoort u waarom sommige gebouwen of plekken van belang zijn vanwege hun schoonheid of vanwege hun betekenis voor de cultuurhistorie.


Elk pand en monument heeft zijn verhaal

De route start in het museum - zelf een voormalig notarishuis - en gaat langs diverse plekken die interessant zijn of zijn geweest voor de rijke historie van Voorburg, zoals: Huize Swaensteyn, de orangerie van Prinses Marianne en industrieel erfgoed als de persgasfabriek of de parfumfabriek die 'Eau de Voorbourg' produceerde.

Maar ook de oude Vischhandel van de familie Pronk, Herenstraat 97. Dit pand is bij het museum getrokken;  de oude gevel van de Vischhandel komt  terug in het aangezicht van het verbouwde museum.


Aanmelden voor stadswandeling

De wandeling duurt 75 minuten.

Kosten zijn 50,- per wandeling/per groep, dat is exclusief toegang tot het museum.

Maximale groepsgrootte is 20 deelnemers.
 

Voor meer informatie of reserveren neemt u contact op via e-mail: swaensteyn@huygensmuseum.nl of telefoonnummer +31 (0)70 386 1673.