Drie eeuwen Oranje in Voorburg arrangement

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Activiteiten > Drie eeuwen Oranje in Voorburg arrangement

Drie eeuwen Oranje in Voorburg arrangement

Huygens’ Hofwijck én Huygens' Swaensteyn bieden vanaf september een nieuw arrangement aan voor alle Oranjeliefhebbers: Drie eeuwen Oranje in Voorburg. Gedurende  drie opeenvolgende eeuwen heeft een deel van de geschiedenis van het Huis van Oranje-Nassau zich afgespeeld in Voorburg, een prachtig dorp vol historie aan de Vliet. Van Constantijn Huygens’ Hofwijck, via de voormalige buitenplaats Voorburg De Loo, tot aan de eigenzinnige Prinses Marianne. In augustus is het arrangement al exclusief te boeken in combinatie met een vaartocht van de Ooievaart.

Arrangement Huygens’ Hofwijck en Huygens' Swaensteyn
In de Gouden Eeuw  was Constantijn Huygens gedurende 62 jaar secretaris en raadsheer van de Oranjes. Op zijn buitenplaats Hofwijck kunt u kennismaken met zijn verhaal en hoort u alles over zijn sterke verbondenheid met Frederik Hendrik en de stadhouders Willem II en Willem III. Met de gids loop je vanaf dit  prachtige buiten aan de Vliet, door het Huygenskwartier van Voorburg, naar Museum Swaensteyn. Hier hoor je meer over de buitenplaats Voorburg De Loo van de 18e-eeuwse Hollandse stadhouders én over Prinses Marianne, de jongste dochter van Koning Willem I. Aan deze bijzondere vrouw is een aparte kamer gewijd waar haar voorliefde voor kunst, reizen en muziek naar voren komt. De interessante en afwisselende rondleiding is vanaf september te boeken via: swaensteyn@huygensmuseum.nl.

Een rondleiding duurt 1,5 uur en kost €65,-, exclusief entreeticket (of museumkaart) tot het museum. Maximaal 20 deelnemers per gids, combinatietickets voor beide musea kosten €10,- of zijn gratis te bezoeken met een museumkaart.