Advent: Aftellen naar Kerst

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Advent: Aftellen naar Kerst

Advent: Aftellen naar Kerst

1 december 2019 t/m 12 januari 2020

Traditiegetrouw sluiten Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck het jaar af met een kersttentoonstelling. Vanaf 7 december 2019 t/m 12 januari 2020 kunt u in de donkere dagen rondom kerst genieten van de presentatie in de musea in het Huygenskwartier Voorburg.

In Museum Swaensteyn staan we stil bij de traditie van Advent en de adventskalender. In de huidige tijd kent iedereen wel de Adventskalender, waarbij we aftellen naar Kerst, maar waar komt die traditie vandaan? Waar staat de Adventsperiode voor? In de tentoonstelling Advent: Aftellen naar Kerst geven we antwoord op deze vragen en tonen we antieke en moderne adventskalenders met verschillende onderwerpen. Van religieuze uitbeeldingen tot sprookjes en adventskalenders gevuld met chocolaatjes en cadeautjes. De Adventskalenders, kerststallen en andere objecten komen grotendeels uit privécollecties én het Stadsklooster in Den Haag. Daarnaast zal het gehele museum in kerstsfeer zijn en kunt u in de verschillende zalen genieten van de Kersttijd, de periode na Advent.In Huygens’ Hofwijck tonen we dit jaar kleine kerststallen van over de gehele wereld in de tentoonstelling Kerst in het klein. We tonen honderden kerststallen van verschillende materialen, de één nog kleiner dan de ander, maar toch vol details. Hofwijck is daarnaast geheel in kerstsfeer, de tuin is feestelijk aangelicht en de kerstboom straalt in de Pronkzaal.


Tijdens de tentoonstelling worden er verschillende lezingen, instaprondleidingen en workshops georganiseerd, zie de flyer voor het programma. Er is een randprogrammering voor jong en oud. Maak daarnaast tussen 13 en 29 december een wandeling door het Huygenskwartier, want de etalages zijn weer prachtig aangekleed en sluiten aan op het thema Advent: Aftellen naar Kerst.

Geniet van Kerst in Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck!

De tentoonstelling Advent: Aftellen naar Kerst in Museum Swaensteyn is al vanaf 1 december te bezichtigen, vanaf 7 december is het gehele museum in kerstsfeer.