Erfgoedpodium English

Home > Erfgoedpodium English

Erfgoedpodium English

Engelse tekst - In het Erfgoedpodium willen wij, in lijn met de uitgangspunten van de Cultuurvisie, met zoveel mogelijk organisaties en instellingen die zich bezighouden met geschiedenis, cultuurhistorie en erfgoed door samenwerken én verbinden met ons (cultureel) erfgoed een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het leefklimaat in de gemeente.

Engelse tekst - Erfgoed Leidschendam - Voorburg is een regionaal kennis- en adviescentrum waarin archivisten, bouw- en architectuurhistorici, archeologen en monumentenzorgers zeer nauw samenwerken. Daarmee zijn wij uniek in Nederland. Uniek omdat we onomwonden kiezen voor een integrale benadering van de geschiedenis vanuit de overtuiging dat de maatschappelijke belangstelling hiervoor zich niets aantrekt van de vaak kunstmatige grenzen tussen historische specialismen. Door samen te werken worden onze visies op het verleden completer, allerlei vormen van historische onderzoek effectiever en het delen van kennis gemakkelijker. En u heeft één centraal punt waartoe u zich kunt wenden als informatie of advies zoekt over lokale geschiedenis en lokaal erfgoed.

'Onze cultuur, hier in Leidschendam-Voorburg, is onze unieke hartslag die ons kleurt en verbindt, vanuit het verleden langs het heden naar de toekomst'.