Voorburg met Verve

Donateur worden

Museum Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van donateurs en daarom wordt u als donateur met open armen ontvangen.

Home > Wat is er te zien? > Actueel > Voorburg met Verve

Voorburg met Verve

Rik van Iperen

12 april t/m 3 juni 2017

Beeldend kunstenaar Rik van Iperen brengt met 17 schilderijen van flink formaat een ode aan Voorburg. Een Voorburg van verstilling, ver van de waan van de dag. Een plek waar de natuur door de seizoenen heen een bepalende rol speelt en waar de tijd stil staat.

Rik van Iperen groeide op in Voorburg en volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Bijna een leven lang is hij als beeldend kunstenaar actief met olieverf als discipline. Door de arbeidsintensieve techniek, waarbij de verf laag voor laag wordt aangebracht, ontstaat een vibrerend en gelaagd karakter.  Van Iperen toont in zijn stadsgezichten het voor hem ultieme Voorburg, waarbij verbeelding en realiteit soms op bijzondere momenten kunnen samenvallen.

Belangrijke inspiratiebronnen in zijn werk zijn de natuur en de muziek. Onderdeel van de tentoonstelling is het door Van Iperen gemaakte klankbeeld, waarbij Wouter van der Bijll de beeldbewerking verzorgde. Deze audiovisuele presentatie op het nummer “The Way Love Used to Be ” van The Kinks versterkt het beeld van een verstild en tijdloos Voorburg.