Romeinenweek

Romeinenweek in Museum Swaensteyn

Romeinenweek in Museum Swaensteyn

Home > Romeinenweek
29 april t/m 7 mei
08 mei

Romeinenweek

Van 29 april t/m 7 mei 2017 vindt de Romeinenweek weer plaats. Het thema is dit jaar 100% Romeins?

Tweeduizend jaar geleden, in de Romeinse tijd, bevond zich op het huidige gebied van Voorburg de plaats Forum Hadriani. Deze plaats werd bewoond tussen het einde van de eerste eeuw en het einde van de derde eeuw. Forum Hadriani was een bloeiend bestuurs- en handelscentrum. Het was de enige stad van enige omvang in Noordwest Nederland en de meest westelijke stad van het Romeinse rijk.

Tijdens de Romeinenweek kunnen kinderen het speurboekje 'Terug naar de Romeinen' gratis ophalen aan de kassa van het museum. De opdrachten in het boekje nemen je mee naar de Romeinenzaal, waar verschillende schatten staan opgesteld. Na het maken van de opdrachten zijn de kinderen expert en verdienen zij een echte Romeinenkenner diploma!

Daarnaast kunnen kinderen de mooiste kleurplaten kleuren en het 100% Romeins? Wie was het - spel meekrijgen tijdens hun bezoek aan het museum.

Het boekje "Voorburg in de Romeinse Tijd" zal tijdens de Romeinenweek gratis* beschikbaar zijn in de museumwinkel.

Op zondag 7 mei is er tussen 14.00-15.30 uur een familieworkshop met Romeinse spelletjes, geef je op voor de workshop via educatie@swaensteyn.nl

 

*Zolang de voorraad strekt!