Museumnacht Kids

Educatie

Museum Swaensteyn biedt leerlingen van basisscholen en in het voortgezet onderwijs een breed en attractief educatieprogramma aan.

Home > Museumnacht Kids
17 maart
18 maart

Museumnacht Kids

Foto's: http://www.swaensteyn.nl/nl/fotos-museumnacht-kids

Speciaal voor jonge culturele nachtbrakers is er op 17 maart 2018 Museumnacht Kids! Tussen 17.00 – 22.00 uur openen zo’n 20 musea en culturele instellingen in Den Haag en Voorburg hun deuren met een speciaal programma vol toffe activiteiten.

Museumnacht Kids is veel meer dan alleen in het donker een bezoekje brengen aan een museum. Er is enorm veel leuks te doen en te zien, speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud.

Het is een beestenboel in Museum Swaensteyn tijdens Museumnacht Kids. Ook dit jaar wordt het een spannende nacht vol leuke activiteiten. Voor de jongste kinderen wordt er een poppenkastvoorstelling georganiseerd, leest Prinses Marianne haar favoriete dierenverhalen voor en kan je je laten schminken als je favoriete dier!

Wist je dat de Romeinen ook de kip meebrachten naar Nederland? Je leert het allemaal tijdens de Romeinenspeurtocht! Of ga verkleed als een echte Romein op de foto, doe Romeinse spelletjes en kleur de mooiste Romeinse kleurplaten.

In de griezelhoek kun je je eigen spin knutselen of loop mee met de flitsrondleiding langs de vaste collectie, kun jij alle dieren spotten op de kunstwerken?

Geniet van een tosti en een glas limonade en start de speurtocht langs de andere twee locaties in Voorburg: Kinderboekwinkel In de Wolken en museum Huygens’ Hofwijck. Beide binnen 5-minuten loopafstand!

Poppenkastvoorstelling Tante MIES

Wat zou er gebeuren als Roeltje ineens op het museum moet letten en er zich een rare bezoeker aanmeld onder de naam Piet Mondriaap? Rare fratsen en apenstreken zijn het gevolg, maar of het ook allemaal weer goed komt.
 

Programma Museum Swaensteyn
 

AL
Romeinse spelletjes en kleurplaten (doorlopend)
Romeinse photobooth; ga op de foto als Romein! (doorlopend)
Griezelhoek: maak je eigen spin (doorlopend)
Rondleiding vaste collectie (doorlopend)
Speurtocht Huygenskwartier (doorlopend)
Schminken (17.00-19.30 uur)

4-8 jaar
Poppenkastvoorstelling (17.15-17.45 / 18.15-18.45 / 19.15-19.45)
Prinses Marianne leest voor (elk hele uur)

9-12 jaar
Romeinenspeurtocht (doorlopend)